Projaktni teden, program gastronomija, 2014

»ŠOLA NA VALOVIH«, Rimljani v naših krajih

img_20141107_090353

Slika 2 of 12


Dijaki so v okviru projektnega tedna raziskovali našo naravno in kulturno dediščino, ter poskušali vključevati to dediščino v turistično ponudbo. Zanimalo jih je, kakšno je bilo življenje na našem ozemlju v času Rimljanov. Seznanili so se z rimsko zgodovino in kulturo. Predvsem jih je zanimalo njihovo vsakdanje življenje. Natančneje so preučili rimsko kulinariko, iskali so originalne rimske recepte, računali kalorično vrednost živil in ugotavljali ali so se Rimljani prehranjevali zdravo . Na ostankih rimskih spomenikov so pretvarjali rimske številke v arabske….. Obiskali so arheološko najdišče v San Simonu, kjer jim je gospa Ivana s koprske univerze predstavila življenje v vili Maritimi. V pokrajinskem muzeju v Kopru pa so se v delavnicah prelevili v Rimljane in čutili utrip rimskega življenja. Seznanili so se s kulturo oblačenja, ličenja, kulinarike, iger…
Na predstavitvi projektnega tedna v ponedeljek 10.11.14. so v restavraciji šole skuhali in pripravili tipične rimske jedi po originalnih rimskih receptih.

 

(Skupno 23 obiskov, današnjih obiskov 1)