VZGOJITELJADA 2016 V SIJU CELJSKIH ZVEZD, oktober 2016

Gimnazija Celje – Center je v četrtek, 20. oktobra 2016, gostila letošnjo Vzgojiteljado z naslovom Zvezde dežele celjske.

To je posebna prireditev za dijake, ki se izobražujejo na področju predšolske vzgoje. Udeležilo se je je tudi 12 dijakov iz oddelka 2.PV v spremstvu ravnateljice in razredničarke.

Dijaki so sodelovali v devetih delavnicah, kjer so odkrivali podobo knežjega mesta, od njegovih srednjeveških začetkov do današnjih dni. Pri tem so jih navdihovala ustvarjalna dela umetnice Lile Prap, dobitnice številnih nagrad na področju likovnih del.

Kaj se je dogajalo po delavnicah?

Delavnica Sprostimo se ob zvokih zvezdnega prahu je svoje udeležence sproščala ob zvokih gonga, himalajskih posod in zvončkov koshi. Dijaki, ki so se prijavili v delavnico Zvezde dežele celjske, so odkrivali zgodovino grofov in knezov Celjskih. Delavnica Živalski čvek je zaposlila tako glasbenike kot umetnike, saj so tu nastajale lutke, ki so posnemale živalske glasove. Največji živ-žav je potekal prav v delavnici ZZZvožkošmot, kjer je skupina vrtčevskih otrok z dijaki uživala v glasbeno-matematično-gibalni urici. Znanost ni sama sebi namen; o tem so se prepričali dijaki na delavnici »Zakaji« v laboratoriju in na vrtu. Dijaki so se preizkusili tudi v poučevanju tujega jezika v okviru delavnice Tujejezična dežela celjska z Lilo Prap, kjer so si pomagali s slikanicami priznane umetnice. Spretnejši dijaki so svoje poznavanje jezikov dopolnjevali v delavnici  Jezikovno izražanje otrok, kjer so ustvarjali igrače, ki spodbujajo fino motoriko, orientacijo in opismenjevanje predšolskih otrok. V literarni delavnici so se dijaki prepustili možganski nevihti idej, po kateri so nadaljevali domišljijsko pot ob motivih iz slikanice Lile Prap. Spomin na pretekle knežje čase je obujala delavnica Renesančni posvetni plesi, kjer so se plesalci v oblačilih tedanjega časa odvrteli v ritmu srednjeveških plesov ob avtentični inštrumentalni spremljavi.

Dogodek se je zaključil z nastopi in prikazom izdelkov iz posameznih delavnic. Predstavile so se tako znane kot tudi bodoče »zvezde«, ki bodo nove generacije popeljale v svetlejši svet.

dsc_0004

Slika 1 of 54

Nekaj fotografij je dosegljivih na:facebook stran GCC

P.S.: Vzgojiteljada 2017 bo na Dolenjskem, v Novem mestu. Se vidimo.

Razredničarka 2.PV, Glavina Kristina

(Skupno 2 obiskov, današnjih obiskov 1)